Yhteishyvä
Työ Vapaa-aika

Paksu setä laulaa, show on ohi

25.12.2017

Tämä on viimeinen Kaks-Ari blogi.

Ensi viikolla tätä kirjoitusta ei enää ole. Se on siirtynyt bittiavaruuteen.

Tuntuu vähän kummalliselta. Olen pari vuotta vuodattanut ajatuksiani näihin teksteihin, ja pian niitä ei enää ole. En ole edes varma, onko minulla olemassa niistä kopio. Mahdollisesti ei ole.

Voin suhtautua tähän muutokseen kuten buddhalaiset suhtautuvat hiekkamandalaan. Työ tehdään, ja kun se on saatu valmiiksi se pyyhitään pois.

Kiitos sinulle, että olet lukenut näitä höpötyksiä. Blogin kirjoittaminen on auttanut minua jäsentämään ajatuksiani. Myös mandalan tarkoituksena on jäsentää kaaosmainen todellisuus mielekkääksi. Näin minulle kertoi Wikipedia.

Yli kahden vuoden viikottainen rupeama on myös muuttanut minua. En enää kammoa tyhjää näyttöpäätettä samalla tavalla. Tiedän, että teksti tulee valmiiksi vain sillä, että alkaa kirjoittaa jotain.

Muutos tapahtuu ainoastaan, jos tekee jotain eri tavalla.

Alkaa uusi vuosi. Se on uusi alku. Teen jotain eri tavalla.

Uuden vuoden kunniaksi on tapana tehdä lupauksia. Minä en ole kovin hyvä lupauksissa. Suuret elämää koskevat isot päätökset vaativat vähän enemmän kuin pelkän päätöksen tekemisen. Siksi en ole näitä suuria päätöksiä halunnut tehdä. Epäonnistumisen mahdollisuus on liian suuri.

Alkusyksystä sovimme vaimon kanssa, että tarkkailemme hieman syömistämme. Olemmekin olleet hyvin tarkkoja siitä, että pizzaa on ollut säännöllisesti iltapalana.

Päätimme myös tehdä reippaita kävelylenkkejä työpäivän jälkeen. Viime viikonvaihteena töistä tultuani poistuin kodistamme ulos seuraavan kerran maanantaiaamuna matkalla töihin. Se niistä reippailuista.

Tällaiset periaatteelliset päätökset eivät siis ole minua varten.

Joitain vuosia sitten tein itselleni sopivan kokoisen uuden vuoden lupauksen.

Lumeen pissaaminen on miehen elämän kohokohtia. Taiteellinen vapaus on suuri, ja usein lumeen pissatessa myös tarve ilmaisuun on lisääntynyt. Jännästi ne ovat toisiinsa liittyviä asioita.

Minä kuitenkin tein päätöksen. Tästä eteenpäin pissaan lumeen ainoastaan  pienen ja siistin reiän, enkä kirjoita luovaa tekstiä pissalla.

Olen pysynyt päätöksessäni. Se oli hyvä lupaus.

Toivotan Sinulle hyvää alkavaa vuotta 2018. Olkoon se täynnä mukavia yllätyksiä, uusia ihmisiä ja hyvää mieltä. Sopivan kokoisia päätöksiä.

Pian on taas kesä.

Ps. red deer sleeping tekee maagista musiikkia. Tutustu!

 

Aiheeseen liittyvät